Hírek

2022-10-29 15:58:31

#BEACTIVE EURÓPAI SPORTHÉT 2022 SPORTOS TOTÓ, TEDD MAGAD PRÓBÁRA! MOCCANJ RÁCALMÁS!

A Rácalmási Rendezvényközpont és Sportcsarnok idén negyedik alkalommal csatlakozott az EURÓPAI SPORTHÉT rendezvénysorozatához! Az elmúlt években sokféle módon hívtuk fel a figyelmet a sportolás és az egészséges életmód fontosságára! Volt olyan év, mikor egy igazi sportfesztivált, a Rácalmási Sportágválasztót rendeztük meg, ahol közel 1000 lelkes látogató vett részt a sportos délután programjain. A Covid miatt olyan sporthétben is volt részünk, amikor csak kültéren, a szabad levegőn és a csoportosulást elkerülve, különböző helyszíneken, különböző eseményekkel vártuk az érdeklődőket!

Idén ismét valami újjal készültünk! Hétfőtől szerdáig SPORTOS TOTÓ-t tölthettek ki látogatók nálunk.

Szeptember 30. a MAGYAR DIÁKSPORT NAPJA is, így a Rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskolával, valamint a Rácalmási Manóvár Óvodával együttműködve szerveztük meg a TEDD MAGAD PRÓBÁRA című "mini sportágválasztót". Az eredetileg kinti és benti pályákra tervezett programot az eső miatt a Sportcsarnok belső tereiben tartottuk meg.

Összesen 17 csoport vett részt a sportos forgatagban: az iskola osztályain felül 3 nagycsoportos ovis csapat is érkezett!

A csoportok érkezésekor egy kevésbé ismert sportágat, a légtornát mutatta be az iskola két tanulója, Neszmélyi Luca és Pinthoffer Mimi. Egy éve kezdték a légtornát, és meglepően látványos előadásokat láthattunk tőlük. Ezt követően elindultak az osztályok az állomásokra, ahol a sportágak képviselői megmozgatták őket, meséltek nekik a sportágakról.
Nagyon jó hangulatú délelőtt kerekedett, a gyerekek szemében a mozgás öröme csillogott.

Délutánra szerencsére javult az idő, így a MOCCANJ RÁCALMÁS! program 2022 méteres futásának már nem volt akadálya. A Sportcsarnoktól indulva megkerültük a Milleniumi tavat Fazekas Kriszti vezetésével, ezután 4 fős csapatok versengtek az ügyességi vetélkedőn. Az Európai Sporthét zárásaként pedig a DKSE Torna Szakosztályának bemutatója örvendeztette meg a közönséget.

KÖSZÖNJÜK
 a RSE kézilabda, vízisport és labdarúgó szakosztályának, valamint
 a VAJK íjász szakosztálynak,
 a DKSE röplabda és torna szakosztályának,
 a Dunaújvárosi Dragons kosárlabda edzőinek,
 Simon Lászlónak, a Kiaidojo karate mesterének,
 Fodor Istvánnak, az Ultimate Frizbi képviselőjének rácalmási #BEACTIVE eseményeken való közreműködést!

 a Rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola és AMI, valamint a Rácalmási Manóvár Óvoda pedagógusainak az együttműködést és a gyerekek lelkesítését!
 Neszmélyi Lucának és Pinthoffer Miminek a légtorna bemutatót, valamint
 Fazekas Krisztinek a délutáni programban való segítséget!

 A Magyar Szabadidősport Szövetségnek, valamint
 a SPAR Mátyásynak a támogatást!