Hírek

2022-10-29 15:43:09

A XVIII. RÁCALMÁSI TÖKFESZTIVÁL EGYIK ÚJDONSÁGA: GYERMEKPROGRAMOK A VIZI GÁBOR VÍZITÚRA MEGÁLLÓHELYEN (VGVM)

A Tökfesztivál ebben az évben több újdonsággal jelentkezett, ezek közül az egyik a Duna-parti helyszínen helyet foglaló „GYERMEK-PARADICSOM” volt.

Az esős és szeles időjárás ellenére sokan látogattak le a Duna-partra: a visszajelzések szerint aki eljött, „tök” jól érezte magát.

A változatos színpadi program mellett több gyermekcsoport is fellépett. Láthattuk a Jankovich Miklós Általános Iskola gyermekkórusát, a Rácalmási Jazzbalett Klubot, A Violin Művészeti Iskola Tánccsoportjait, valamint a Manóvár Óvoda csoportjainak műsorát is. A DKSE tornász szakosztályának fellépése sajnos a zuhogó eső miatt elmaradt, de hamarosan bepótoljuk a bemutatkozójukat Rácalmáson.

A gyerekeket sok meglepetés és játék várta: célbadobás, különleges fajátékok, játszhattak a vizes és hang-os játszófalon, tökös szabadulószobában is kipróbálhatták magukat. A kincskeresés óriási népszerűségnek örvendett. A Tökfesztivál kabalafigurája, a Tökmag egész hétvégén a gyerekekkel tartott. Mindeközben óriásbuborékokat kergettek a kisebbek.
Lehetett NERF csatázni, játszókamionban bújkálni, gyönyörű képeslapokat készíteni hagyományos nyomdagéppel. A kislányokat hajfonás várta. Az ovi és bölcsi dolgozói tökös kézműves játszóházzal készültek.

KÖSZÖNJÜK a „Gyerekparadicsom” létrejöttéhez és lebonyolításához nyújtott támogatást:

önkéntes segítőinknek, akik lelkesen, jó hangulatban kitartottak az eső és szél ellenére.
A Szilárd Csempe Duna Kft-nek, Farkasné Pulay Csillának, Naletilics Rudolfné Valikának, valamint a Hegedűs Csőszerelvény és Fűtéstechnikai Kft-nek a játékok elkészítéséhez kapott anyagokat;
Csurgó Istvánnak az önzetlen segítséget;
A Rácalmási Manóvár Óvoda és Bölcsőde dolgozóinak a kézműves játszóház lebonyolítását!